İnternet

İzlerimiz Sosyal Medyadan Tamamı ile Nasıl Silinir?

indir
11870 Teknoloji Destek Hattını Arayarak Yardım Alabilirsiniz

Yeter artık dediğiniz sosyal medya hesaplarınızdan bazılarını veya hepsini ortadan kaldırmaya karar mı verdiniz? Belki bu hesaplar artık dikkatinizi çekmiyor veya kullanmıyorsunuz. Sebepleriniz ne olursa olsun sizleri yargılamıyoruz herkes bir gün sıkılabilir sonuçta. Sosyal medyada hesabınızı silmek veya devre dışı bırakmak aslında çok basit bir işlemdir. Genelde hesap ayarlarınızın sonunda hesabınızı silmek için bir seçenek bulabilirsiniz. Ama birçok servisler kullanıcıların kaçmaması için bu seçenekleri uygulamaların köşelerine gizler. Sosyal medya aldatmacasından bir diğeri ise hesabınızı tamamen silemezsiniz, sadece devre dışı bırakabilirsiniz.

Yani devre dışı bırakmanız göndermiş olduğunuz içerikler devre dışı kalır ancak belki geri dönmek istersiniz diye servisler kullanıcı bilgileriniz muhafaza ederler.

Facebook hesabınız dondurmak aslında çok basit, ancak hesabınızı tamamen silmek istiyorsanız biraz daha uğraş istiyor. Twitter hesabını tamamen silmeden size 30 gün bir süre tanır, sonra silebilirsiniz. Pinterest ise hesabınızı yalnızca dere dışı bırakmanıza izin veriyor, yani tamamen silemezsiniz. Gelelim Twitter hesabınızı silmeye, öncelikle hesabınıza giriş yapıyorsunuz, ardından ayarlar menüsüne tıklayın. Daha sonra ayarlar sekmesine girerek en altta hesabımı devre dışı bırak yazısına tıklayın. Twitter ardından sizin profilinizi ve attığınız tweetleri silecek. Şirket hesabınızı devre dışı bıraktıktan bir kaç gün içinde profiliniz görüntülenebilir diyor ancak daha sonra tamamen silinecektir. Gelelim instagram hesabınızı silmeye, aynı şekilde hesabınıza giriş yaparak sağ üst köşede kullanıcı adınıza tıklayarak profil düzenle sekmesine girin. Açılan sayfada ise hesabımı silmek istiyorum yazısını bulun ve tıklayın. Hesabınızı kapatma nedenini açıkladıktan sonra şifrenizi girerek hesabınızı tamamen silebilirsiniz. Unutmayın ki İnstagram’ın Facebook gibi dondurma özelliği yoktur bir kere tıkladığınızda geri dönüşü olmuyor. Fakat Twitter’ı kapattığınız zaman atmış olduğunuz twitlerinizi arama motoruna yazdığınızda karşınıza çıkabilir. Yani internetten her şeyi tamamen silmeniz söz konusu değildir aslında.

Mekanlarda check-in yapmak veya mekan önerileri almak gibi bir çok işe yarayan Foursquare kimi zaman gizliliğinizin ihlal edildiği gibi bir hissiyat verebiliyor. Foursquare veya Swarm hesaplarınızı tamamen silmek için web üzerinden hesaba giriş yapmanız gerekiyor. Mobil uygulamalardan hesap silmeniz maalesef mümkün olmuyor. Sağ üst menüden ayarlara geçerek, gizlilik ayarlarına girmeniz gerekiyor. Bu sayfada en altta hesabınızı silmeniz için bir seçenek karşınıza çıkacaktır. Ancak dediğimiz gibi sosyal medyadan izlerinizi tam anlamıyla silebilirsiniz fakat internetten silmeniz o kadar kolay değildir.

BU KONUYLA İLGİLİ DESTEK ALMAK İÇİN 11870'i ARAYABİLİRSİNİZ. ŞİMDİ TIKLA ARA

Yazar Hakkında

İbrahim Kızılırmak

Uygulama geliştirici, spor sever, teknoloji adamı!

Yorum Yazın

11870 ses hizmeti tarifesi vergiler dahil dakikası Vodafone, Türk Telekom mobil, Türk Telekom ev telefonu ve Turkcell 4,99 TL olarak ücretlendirilir. Ücretlendirme Periyodu (saniye) Tüm Operatörler için 60 saniyedir.
Periyod ücretlerine %18 KDV ve ÖİV (Türk Telekom ev telefonu için %15, GSM operatörleri için %25) dahildir. 11870 , Bilinmeyen Numaralar ve Rehberlik Servisidir. BTK lisansı ile Pluss Telekom İlt. Tic. Ltd. Şti tarafından verilmektedir.
Detaylar için Tıklayınız