Cep Telefonları iOS

iPhone Rehberi Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

iPhone rehber sil
11870 Teknoloji Destek Hattını Arayarak Yardım Alabilirsiniz

iPhone cihazlarında kullanılan işletim sistemi iOS özellikle erişilebilirlik konusunda kullanıcılara birçok fırsat sunuyor. Kullanıcıların hayatlarını kolaylaştıran birçok uygulamayı içerisinde barındıran iOS’un yeni sürümlerinde de sürekli yeni ayrıcalıkları kullanıcılarla buluşturduğu bir gerçek. Tabi bununla beraber iPhone kullanıcılarının iOS sistemlerinden kaynaklı olarak yaşadıkları sorunlar da yok değil. Zira bu noktada en çok iOS işletim sistemlerinde rehber silinememesi sorunu dikkat çekiyor. Birçok akıllı telefonda çok basit bir özellik olarak gösterilse de aslında iPhona telefonlarda rehberde yer alan kayıtları toptan silme işlemi bulunmuyor. Bunun için kullanıcıların tek tek rehberde kayıtlı olan numaraları silmesi gerekiyor ki özellikle iş alanında bu durum ciddi bir sorun olarak gösterilebilir. Bu sorunu çözebilmek için kullanıcıların da bazı çözümleri bulunuyor. iTunes üzerinden ya da telefon üzerinden doğrudan sıfırlama işlemi yapmak aslında tüm rehber ögelerinin silinmesine neden oluyor. Fakat bu durumda diğer ögelerde silindiği için telefon fabrika ayarlarına geri dönüyor. Peki, bu sorunu nasıl çözebiliriz? Rehberimizi nasıl daha kısa yöntemlerle silebiliriz bakalım.

  • Bu işlem için telefonu resetlemek ve tüm verilerinizi kaybetmek istemiyorsanız mutlaka harici uygulamalardan yararlanmanız gerekiyor. Bu alanda yararlanabileceğiniz en iyi programlardan birisi de My Contacts Backup programı. Doğrudan App Store uygulama mağazasından uygulamanın ismini yazarak telefonumuza uygulamayı indiriyoruz. Ardından ise uygulamayı açıp ayarlar menüsüne giriş yapmamız gerekecek.
My Contacts Backup programı

My Contacts Backup

  • Bu noktada ilk olarak ana sayfa bölümünden çark simgesine tıklamanız gerekecek. Ayar sekmesine tıkladığımız zaman karşımıza da bir dizi ayar gelecek. Fakat bizim işimize yarayacak olan bölüm “tüm rehberi sil” bölümü. Uygulamanın Türkçe desteği olduğu için kolaylıkla ekran kırmızı çerçeve içerisinde yer alan tamamını sil butonuna tıklayabiliyorsunuz. Sil butonuna tıkladığınız zaman da bir onay mesajı gelecek. Onay mesajını da tamam diyerek cevapladıktan sonra işlem tamamlanmış olacak. Rehberinizde yer alan tüm kullanıcılar silinecek. Bunun dışında programı kullanarak silme işleminden önce rehberinizin yedeğini alarak mail olarak kendinize göndermeniz de mümkün.

BU KONUYLA İLGİLİ DESTEK ALMAK İÇİN 11870'i ARAYABİLİRSİNİZ. ŞİMDİ TIKLA ARA

Yazar Hakkında

İbrahim Kızılırmak

Uygulama geliştirici, spor sever, teknoloji adamı!

Yorum Yazın

11870 ses hizmeti tarifesi vergiler dahil dakikası Vodafone, Türk Telekom mobil, Türk Telekom ev telefonu ve Turkcell 4,99 TL olarak ücretlendirilir. Ücretlendirme Periyodu (saniye) Tüm Operatörler için 60 saniyedir.
Periyod ücretlerine %18 KDV ve ÖİV (Türk Telekom ev telefonu için %15, GSM operatörleri için %25) dahildir. 11870 , Bilinmeyen Numaralar ve Rehberlik Servisidir. BTK lisansı ile Pluss Telekom İlt. Tic. Ltd. Şti tarafından verilmektedir.
Detaylar için Tıklayınız