Android Güvenlik İnternet iOS

Google’de Konum Geçmişi Nasıl Silinir?

Merhaba sevgili TeknoAbla.com okurları, bu konumuzda sizlere Google konum geçmişini silme hakkında bilgiler sunacağız. Tablet veya akıllı telefon kullanan kişiler farkında olmadan Google‘nin konum geçmişini sakladığını bilmemekte. Google, akıllı telefon ve tabletler sayesinde nereye ne zaman gittiğimizi kayıt altına alarak veritabanın da tutmakta. Konum özelliği yeni taşındığınız bir bölgeye veya gezi amaçlı bulunduğunuz alan için size her ne kadar faydalı bir özellik olarak görünse de, gizlilik bakımından oldukça can sıkıcı ve endişe uyandıran bir özellik olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu uygulama özellikle tablet veya akıllı telefonlarınızın ilk kurulduğu anda size aktif olup olmaması hakkında tercih vermektedir. Çoğu zaman zaman kişiler farkında olmadan bu özelliği açık bırakarak kuruluma devam etmektedir. Ve günün birinde daha önce bulunduğunuzun kaydı karşınıza çıktığında sorunlar yaratabilir ve durduk yere başınızı ağırtan sebepler doğurabilir.

konum geçmişi nasıl silinir

Konum geçmişinizi öğrenmek için Google’nin haritalar uygulamasına erişim sağlayarak bunu öğrenebilirsiniz. Google hesabınıza erişim sağladıktan sonra eğer kayıt edilen bir konum geçmişiniz var ise, bunları size kırmızı semboller ile göstererek ifade edebilmektedir. Bu konum bilgilerinden istediğinizi tablet veya akıllı telefonunuza indirebilir ve inceleyebilirsiniz. Eğer Google’nin kayıt altında tuttuğu konum bilgilerini silmek isterseniz, sayfanın arayüzünde bulunan Tüm Geçmişi sil seçeneği ile daha önce Google tarafından gezdiğiniz veya bulunduğunuz ortamların konum bilgilerini tamamen silebilir ve bu verileri bir daha ekranınızda görmeyebilirsiniz.

Eğer sadece istediğiniz kayıtlı konum bilgilerinin tek kalmasını istiyorsanız, Google haritasında bulunan ve daha önce ziyaret ettiğiniz herhangi bir kırmızı konum sembolüne tıklayarak Geçmişten Kaldır butonu ile bu konumu tek silebilme olanağına sahipsiniz. Eğer Google’nin konumlarınızı kayıt altına almasını istemiyorsanız, hemen sağ üstte bulunan Geçmiş Ayarları sekmesinde yer alan konum geçmişini kapatarak bu özelliği tamamen devre dışı bırakabilirsiniz.

 

BU KONUYLA İLGİLİ DESTEK ALMAK İÇİN 11870'i ARAYABİLİRSİNİZ. ŞİMDİ TIKLA ARA

Yazar Hakkında

mm

İbrahim İnandırıcı

Yorum Yazın